Gyakran ismételt kérdések

Gyakran ismételt kérdések

Ebben a rovatban segítséget szeretnénk nyújtani neked, az oldal kezelésében és a használatában. Itt összegyűjtöttük azokat a kérdéseket, és a hozzájuk tartozó válaszokat, ami a legtöbb esetben felmerül a tagok körében. Ha olyan kérdésed van, amire itt nem találod a választ, akkor azt küldd el nekünk a kapcsolati oldalon, és amint tudunk válaszolunk neked.

Egy egyszerű regisztráció után máris az Írók és olvasók közösség tagjává válhatsz. A regisztráció során meg kell adnod egy érvényes e-mail címet, és egy biztonságos jelszót, és egy általad választott felhasználónevet.

A sikeres regisztrációt követően, kapni fogsz egy e-mailt, amiben egy linkre kattintva igazolhatod, az emailcímed, és hogy valóban  szándékodban áll csatlakozni hozzánk.

Ha nem találod a levelet a beérkező mappában, akkor nézz be a SPAM (levélszemét) mappába is, és a levelet add hozzá a biztonságos feladókhoz, így a jövőben is meg fogod kapni az üzeneteket. Ha mégsem kapod meg a levelet, akkor írj nekünk az elérhetőség oldalon.

 1. E-mailcím: Ad meg egy érvényes e-mail címet, amit rendszeresen használsz.
 2. Adj meg egy jelszót. A jelszó kis- és nagybetűket, számokat, és egyéb karaktereket is tartalmazhat. (a-z, A-Z, 1-9, /%*+”= )
  A jelszó NEM tartalmazhat ékezetes betűket!
 3. Adj meg egy felhasználónevet: a felhasználónév csak kis- és nagybetűket, valamit számokat tartalmazhat!
 4. Válaszd ki a tagságod típusát: Válaszd ki, hogy milyen minőségben szeretnél tag lenni.

A biztonságos jelszó mindenképpen tartalmazzon kisbetűket, nagybetűket, számokat és különleges karaktereket (pl.: s2bBhT2u%v!r)
A jelszó nem tartalmazhat ékezetes betűket!

Először is töltsd ki az adatlapodat, és értelemszerűen add meg a kért adatokat. A Tagság típus az egyik legfontosabb, mert ennek megadása után tudsz hozzáférni a többi opcióhoz, ami Tagság típusonként változó.

A következő lépésben állítsd be, hogy milyen értesítéseket szeretnél megkapni. Két lehetőség is van, az egyik, ami az oldalon jelenik meg, (Web) a másik pedig e-mailben (e-mail) fog megérkezni a postafiókodba.

A profil menüből kiindulva, válaszd ki az Értesítések > Beállítások opciót, és válaszd ki a neked leginkább megfelelő beállításokat.

Ha egyáltalán nem érkezik meg a visszaigazoló email, akkor fennakadt a biztonsági ellenőrzésen, aminek az egyik oka hogy a regisztrált név, és az email cím kukac előtti részen egészen más. (pl. a név kisstibor, az emailímben pedig nagykati van.)

A másik tipikus ok, hogy a levelező rendszer a SPAM mappába teszi a levelet, ilyen esetekben azt onnan ki kell venni, és hozzáadni a biztonságos feladókhoz, hogy a jövőben minden levelet megkaphass.

A google esetében, a bejövő levelek több csoportosításon esnek át, a legáltalánosabb hogy Elsődleges levélként jelenik meg. Más esetekben, lehet hogy a Promóciok vagy a Közösségi csoportba kerülnek, ilyenkor azt is meg kell nézni.

Minden tagunktól elvárt, hogy a bemutatkozás mellé legyen profilképe is, hogy lássuk kivel is állunk szemben. Ez az olvasókon kívül mindenki másra kiemelten érvényes. Nem elfogadható olyan profilkép, amin autó, állat, vagy bármi más látható

A profil menüből kiindulva, válaszd ki az Profil > Profilkép opciót, ahol feltöltheted a profilképed, vagy készíthetsz egyet a kamera használatával. Ugyan itt lehetőséged van a profilkép törlésére is.

A borítókép beállítása ugyan ezzel a módszerrel használható. Válaszd ki az Profil > Borítókép opciót, ahol feltöltheted a profilodra a borítóképet.

Az ismerőseid vagy barátaidat, a főmenüből indítva a Tagok menü pont alatt találod meg. Itt kereshetsz név alapján is, de választhatod a Profil típusok legördülő menüt is, ahol ki választhatod, hogy akit keresel, az író, Olvasó vagy egyéb. A kapott találatok között böngészve rátalálhatsz a barátaidra.

Ha nem találsz senkit, akit ismernél, akkor hívd meg őket. A meghívásokat a Profil menüből kiindulva, az E-mail meghívók > Meghívók küldése menüpontból indíthatod. Itt megkell adni a meghívott nevét, és az e-mailcímét. A meghívó tárgysorát is átírhatod, hogy neked a legjobb legyen, továbbá az e-mail szövegét is testre szabhatod.

A már elküldött meghívásokat az E-mail meghívók > Elküldött meghívók menüpontban láthatod.

Üzenet küldésére az egyik mód, hogy a Profil menüből kiválasztod az Üzenetek > Új üzenetet írok menüpontot, majd a bal oldali listából kiválasztod a címzettet. Ha ott még nincs, akkor az üzenetpanel tetején elkezded beírni a nevet, majd a felbukkanó listából kiválasztod, ezután megírod az üzenetet, és elküldöd.

A másik lehetőség, hogy az adott tag profiloldalára navigálsz, és annak a jobb oldalán rákattintasz a három pöttyös gombra, amiből kiválasztod az Üzenet küldése opciót. Ezután a már ismertetett módon megírod az üzenetet, és elküldöd.

Saját tartalom publikálására csak Írói profillal van lehetőséged, amit a saját adatlapodon kell beállítani.
Amennyiben ez már adott, akkor a főmenüből indulva, Új > Tartalom közzététele oldalon lehetséges.

A közzétenni kívánt tartalomnak néhány alapvető adatok kell tartalmaznia.
Cím, a poszt szöveges tartalma, ami minimum 300 szó, de inkább legyen 5-700 szó legyen, kategória, címke, és egy kép. A kép legyen jó minőségű, legalább 1200px széles, és 675px magas.

Az utolsó lépés a “mentés vázlatként”NEM a közzététel. A megjelenés előtt szükséges beállításokat el kell végezni, (Admin, Szerkesztő) és csak ezek után lehet közzétenni.

Amiennyiben minden rendben van, hamarosan megjelenik az írásod az oldalon.

Fontos kiegészítés! A megjelenő tartalomnak egyedinek kell lennie, olyan szövegnek, ami nem egy másik oldalról van bemásolva, mert ebben az esetben a Google hátrányba fogja helyezni más írásokkal szemeben, ami negatívan befolyásolja a keresési találatokat.

Amennyiben megírtad a publikálni kívánt tartalmat, majd a Mentés Vázlatként opciót választva elmentetted, akkor hamarosan meg fog jelenni.

A megjelenés elmarad abban az esetben, ha az adatok hiányosan lettek megadva: ha nincs címke, kategória megadva, vagy nincs kép feltöltve, akkor a megjelenés addig nem realizálható, amig ezeket nem pótlod.

Nincs cenzúra. Bármit közzétehetsz, ami egyébként nem esik jogilag korlátozás alá. Ez nem vonatkozik a művekben szereplő tevékenységekre, eseményekre.

Közzéteheted saját oldalaid linkjét, saját írásokat, akciókat, játékokat, vásárlási lehetőségeket, amit nem fogunk korlátozni. Harmadik féltől származó tartalmakat, kizárólag a szerző megjelölésével lehet közzétenni.

Mindenki saját maga felelős az általa feltöltött írásaiért, képeiért tartalmakért.

A weboldal, a közösség alapvetően PC-re és laptopra van kihegyezve. Sok olyan funkció van, ami mobilon nem, vagy csak nehézkesen használható. A közösség elsősorban az írók felé támaszt elvárásokat, hisz mobilon novellát írni, nehézkes lenne. Az írás, és az írói feladatok nélkülözhetetlen eszköze a PC vagy egy laptop.

A olvasók számára kielégítő lehet a mobil használata is. Minden olyan funkció, ami az oldalon elérhető, használható mobilon is, de a szűk felület, és a korlátozott átláthatóság miatt nem előnyös.

Amennyiben szeretnéd, hogy az általad (és mások által) közzétett tartalmak a keresőkben jó pozícióba kerüljenek, akkor minél több alkalommal szólj hozzá kommentként a már megjelent írásokhoz. Ezt pozitívan értékeli a google.

Ha van saját weboldalad. közösségi profilod, akkor ott is oszd meg az Írók és Olvasók közösségbeli profilodat. Minél több releváns link mutat ránk, annál jobb pozíciót érünk el a keresési találatokban.

A rendszerünkben egy „intelligens” ellenőrző rendszer működik, ami a regisztrációkat figyeli. Ha az e-mail-címed olyan jellegű, amit az ellenőrzés nem tart jónak, akkor azt csak ellenőrzés után kézzel tudjuk jóváhagyni. Ez egyfajta SPAM szűrő. pl.: redmoving.info@yahoo.com. A helyesnek értelmezett e-mail-címeket a rendszer, simán beengedi. Ha ezt tapasztalod, akkor írj az elérhetőségünkre, és kezeljük a dolgot.

Mivel ez egy közösség, a cél pedig hogy egymást erősítsük, az interjú is csak a tagok számára elérhető opció. Ha még nem vagy tag, akkor regisztrálj, a közösség ingyenesen használható mindenki számára.

A regisztráció ebben a formában nem elég. Ha valakinek nincs kitöltött profilja, ha nincs semmi információ megadva, akkor az interjú megjelenése nem lehetséges.

A mai körszerű böngészők szinte mind alkalmasak az oldal megfelelő futtatására, ám egyedi esetekben lehetnek fennakadások.

A weboldal eredetileg a Chrome böngészőre lett optimalizálva, hisz ez a legnépszerűbb és a legelterjedtebb. Más böngészőkkel is teszteltük az oldalt, ami az alábbiak esetében bizonyult hibamentesnek:

Chrome, Edge, Firefox, Maxthon, Brave,

A hibás működésnek több oka is lehet.

 1. A böngésző nem a legfrissebb változata fut. Megoldás: frissítés
 2. A böngészőben olyan bővítmények futnak, amik a hibát okozzák. Megoldás: Megkeresni és törölni a hibát okozó bővítményt.
 3. A böngészőben reklámblokkoló működik. Megoldás: Ki kell kapcsolni, a használat idejére.
 4. A bekapcsolat google fordító szintén okozhat hibás működést. Megoldás: ennél az oldalnál ki kell kapcsolni.
 5. Hibás működés esetén, segíthet a gyorsítótár kiürítése.

Hibás működést okozhat ezen kívül még számos egyéb dolog is, pl.: Operációs rendszer, más programok, kevés memória, vagy más erőforrás.

A mobiltelefonok látszólag mindent megjelenítenek, ám sok készülék erőforrásban alulmarad az elvárttól, ami szintén működési zavarokat okozhat.

Ilyen esetekben kérj szekértői tanácsot.