Bemutatkozunk: Írók és Olvasók közösségi oldal

Bemutatkozunk: Írók és Olvasók közösség

Bemutatkozunk: Írók és Olvasók közösségi oldalt, megmutatjuk hogyan lehet kicsit másképp, és eredményesebben működni a jelen kori irodalom területén.

Az Írók és Olvasók közössége kicsit más, mint más hasonló közösség, ám ezzel együtt nem állítjuk, hogy jobb, vagy kevésbé jó, egyszerűen csak más. Ez a másság lehet az alapja annak, hogy megpróbáljuk egy kicsit átgondolni ezt a területét az irodalomnak, és egy kis segítséget adjuk mindkét oldalnak, vagyis az íróknak, szerzőknek, és az olvasóknak is.

A közösség célja, hogy kihasználjuk a közösség erejét. Az íróknak és az olvasóknak is fontos az és építő jellegű kritika, és a rendszeres visszajelzések. Ez hivatott megvalósítani az Írók és Olvasók tagsága, ami a terület minden szegmensét magába foglalja. Az írók közzéteszik az írásaikat, az olvasók pedig elolvassák azokat. De ennél többről van szó. Az olvasó hozzászólhat, elmondhatja (leírhatja) a véleményét, ami segít az írónak a továbbiakban, hogy a legjobbat hozza ki magából, ami a legtöbb olvasó számára a legjobb élményt nyújtja.

Az író-olvasó együttműködésnek számos előnye lehet. Az egyik ilyen, szinte a legnehezebb feladat, a borítóképek elkészítése, illetve a felhasználható képek beszerzése. Ezzel kapcsolatban is van elképzelés, hisz szinte mindenkinek vannak a mobiljában olyan képek, amit szívesen felajánlana, egy borítóképhez, akár egy az egyben, de akár szerkesztve is. Minden tagunknak van saját felület a képek szekcióban, ahova feltöltheted azokat a képeket, amit felajánlasz ingyenes használatra. A mappa neve legyen: „Ingyenesen felhasználható képek„. Ami ide feltöltesz, azt más felhasználhatja a saját könyvének borítóján.

Szintén hasznos és kívánatos dolog, a béta-olvasás. Ez annyit jelent, hogy a könyv, vagy annak egy része, kérésre a szerző eljuttatja azok számára, akik szívesen elolvasnák azt, és cserébe véleményezik, értékelik, így segítve a szerzőt a folytatás megírásában, vagy akár a javítások végett.

Mit nyújt neked az írók olvasók közössége

Mit nyújt neked mint szerző, az írók és olvasók közössége? Lehetőséget ad neked arra, hogy bemutasd magad, az írói tevékenységedet, a könyveidet. Bemutathatod a saját weboldalad, a közösségi tagságaidat. A legfontosabb, hogy közvetlen kapcsolatba kerülhetsz a rajongóiddal, az olvasókkal, és azokkal, akik számára példakép vagy. Íróként egy komplex adatlapot hozhatsz létre, ami tartalmaz minden lényeges információt rólad.

Mit nyújt neked mint olvasó, az írók és olvasók közössége?

Olvasóként első kézből értesülhetsz a legújabb kiadásokról, a megjelenésekről, a kedvenc íródról kaphatsz információkat. Olvasóként hozzászólhatsz a posztokhoz, értékelheted a könyveket, és az írásokat.

Általánosságban egy írói közösség olvasók nélkül nem sokat ér. Ez a fajta együttműködés segítséget adhat mindkét oldalnak, és ezzel együtt előnyt lehet belőle kovácsolni.

Csatlakozás

Ha szeretnél a közösség tagja lenni, akkor csak egy regisztrációra van szükséged. Csatlakozás után a saját adatlapod kitöltése a következő feladat, mert ezzel tudod magad pozícióba helyezni, hogy tudjuk, ki kicsoda. Ha olvasóként csatlakozol hozzánk, akkor ezt a profilodon is jó ha jelzed, mert így lehet a megfelelő információkat eljuttatni hozzád.

Ha szerzőként csatlakozol, akkor akkor egy írói profilra van szükséged, ahol megadhatod az írói referenciákat, megjelenéseket.

A közösség mindenki számra ingyenes, nincs tagdíjfizetés, és nincs semmiféle előre nem látható költség.

Van még egy fontos dolog, ami talán nem mindenkinek érthető, és talán sokan nem is tudnak a létezéséről. A Google, (ezen a területen már egyeduralkodó) minden megjelent írást, cikket, közleményt, könyvbemutatást értékel. Ennek az értékelésnek az egyik fő momentuma, hogy mennyien reagálnak egy-egy írásra. Ha sokan, akkor előrébb kerül, ha kevesen, akkor nem, vagy nem annyira. Ha valaki közzétesz egy írást, regényrészletet, vagy bármi más releváns tartalmat, akkor szeretnénk, ha az olvasók, a látogatók, és aki csak teheti, reagáljon rá, vagy egy lájk, de leginkább egy hozzászólás erejéig, mert ez előre fogja vinni a dolgot a siker felé.

Biztosan sokakban felmerült a kérdés, hogy annyi ilyen vagy hasonló oldal van, miért van szükség egy újabbra. Nos. Egy új dolog, mindig színt visz a már megszokott valóságban, ettől egy kicsit változatosabbá válik. Van egy másik ok is. A már meglévő és működő oldalak, szinte kivétel nélkül a hagyományos könyvterjesztés mentén működnek, ami sokak számára előnyös, ám az íróknak nem. Nagyon nem. Ezen kívánunk egy kicsit változtatni, mert a mi elképzelésünk alapján, az nem korrekt, hogy az író, szerző, költő társadalom, szinte csak bedolgozója a hatalmas könyvterjesztő cégeknek. A célunk, hogy ezt megváltoztassuk, vagy legalábbis közelebb hozzuk a valóságot a realitáshoz. Az író kapja meg a munkájáért járó elismerést és az ezzel járó anyagiakat is. Ez a Bemutatkozás még nem mutat meg mindent, ami a terveinkben szerepel, ám folyamatosan fogjuk bővíteni a szolgáltatásokat, és a megjelenési lehetőségeket, hogy mindenki azt kapja amit elvár egy közösségtől.