Útmutató a chat használatához

Útmutató a chat használatához

Az útmutató a chat használatához, leírása még folyamatban van, így jobb ha időnként benézel, hogy még többet tudj meg a lehetőségekről

Útmutató, ami segít majd neked, hogy eligazodj a sok funkció között, amit a chat nyújt neked. Ez nem csak egyszerű írkálós dolog, hanem annál sokkal több. Váljunk is bele az ismertetésbe.

Első használat

Amikor első alkalommal szeretnéd használni, akkor csak be kell jelentkezned. Ez a bejelentkezés fogja az adataidat integrálni. Az érkezés a közös szobába történik, itt kezdi mindenki. Köszönj be a szobába, és ezzel aktív leszel. Amig ez nem történik meg, nem jelenik meg a profilod a chat alkalmazásban.

Fontos! A chat profilod mindaddig inaktív marad, amig nem használod legalább egy alkalommal!

Elrendezés

A chat ablak három részből áll. A bal oldalon látod a szobákat, és a tagokat. A középső rész a csevegés helye, a jobb oldal pedig egyfajta információs panel, ahol a lényeges adatokat fogod látni. A bal oldalon kiválasztod a partner, és máris cseveghetsz vele.

Chatszobák

A chat legfőbb tulajdonsága, hogy csoportokba rendezve akár érdeklődési kör szerint lehet a tagságot összeállítani. A kiválasztott csoportba be kell lépni, és ettől kezdve a tagja leszel. A csoportban lefolytatott csevegést, minden csoporttag látni fog, és így reagálhat is egy feltett kérdésre. A csoport tagjaival lehetőséged van privát csevegésre is.
Amennyiben a csoport mégsem felel meg az elvárásaidnak, akkor kiléphetsz, ám ha meggondolod magad, bármikor visszatérhetsz.
A Chatben, a csoportokban csak felnőtt emberek vannak, akiknek van némi elvárásuk a tisztességes kommunikációval szemben, így elvárt minden tagtól hogy illedelmesen, és tisztelettel szóljon másokhoz. Ha valaki nem éri el az elvárt szintet, akkor az a csoportból kizárható, valamint a személyes kapcsolat is letiltható, így a letiltott tag, a tiltás ideje alatt nem tud kapcsolatba lépni veled.

A Chatszobákon belül a viselkedési szabályok, az általánosan elfogadott etikai mérce szerint alkalmazandóak. 

A szobák

A chat funkciói

Chat beállítások
Beállítások

A chat beállításai

A bal alsó sarokban találod meg a beálltásokhoz szükséges opciókat. Ezek a jelenlétet jelző beállítás, A saját szobáid kezelése, és itt tudsz kijelentkezni is a chatből.

Nelvválasztás

Nyelv kálasztás

Itt lehet kiválasztani a használt nyelvet. Az alapbeállítás a magyar nyelv, de ha úgy tetszik, akkor választhatod az angolt is.

fájlok és képek

Fájlok küldése

A beszélgetéshez lehetőséged van csatolni fájlokat is. Feltölthető formátumok: .doc, .docx, .ppt, .zip, .txt, pdf,
Képek csatolása a beszélgetéshez. Feltölthető formátumok: .jpg, .jpeg, .png, .gif
Hangulatjeleket is használhatsz a csevegés során.

chat rádio

Chat Rádió

A beszélgetés során hallgathatod a rádiót is, ami jelenleg 4 rádió adását képes megnyitni hallgatáshoz.
A rádió a jobb alsó sarokban van, és a jobb oldalán lévő gombbal tudod megnyitni ahhoz, hogy kiválaszd a hallgatni kívánt rádiót. Kiválasztás után csak el kell indítani, a lejátszást, és máris hallgathatod. Mindaddig működik, amig be vagy jelentkezve, vagy amig az ablakot be nem zárod.

Új Chat Szoba

Új Chatszoba létrehozása

Új szobát mindenki létrehozhat.  Egy új szobának meg kell adni a nevét, egy rövid leírást, hogy miről szól, valamint meg kell adni, hogy kik csatlakozhatnak.
Az új szoba létrehozását két helyen is indíthatod. Bal alsó sarok, ahol a neved van, vagy a beszélgetés felett, ahol a szoba nevét látod.

Figyelem! Ha nincs leírása, ha nincsenek tagok, és a csoport inaktív, akkor törölni fogjuk.

Témaváltás

Témaváltás

Itt tudod beállítani, hogy a chat megjelenése világos vagy sötét legyen, esetleg választhatod a vegyes módot is.

Üzenetek beírása

Beszélgetés

Értelemszerűen a beszélgetésbe írt sorok megjelennek a másik félnél, vagy az adott szobában. Elküldheted enterrel, vagy az ikonra kattintva.

Hangüzenet küldése

Hangüzenet

A csevegés közben akár hangüzenetet is küldhetsz, ami egyszerűbbé teszi a kommunikációt. Az ikonra kattintva elindul a felvétel, amihez előbb engedélyezned kell, hogy a böngésző hozzáférjen a mikrofonhoz. Ha a felvétel megfelelő, akkor a Zöld pipára kattintva tudod elküldeni. Ha nem kielégítő ez eredmény, akkor a piros X az, amivel törölheted

chat információk

Információs panel

A chat jobb oldala, az információs panel, ahol a lényegesebb információk megjelennek csevegés közben. Itt láthatod a szoba vagy a partner adatait.
Ezenkívül itt jelenik meg a beszélgetések során megosztott képek és fájlok, valamint a linkek, így könnyedén visszakereshetsz bármit a beszélgetésből.
A Lehetőségek gombra kattintva, további lehetősége állnak rendelkezésedre.

chat mobil

Chat a mobilodon

A chat mobilon is használható, ugyan úgy, mintha gépen használnád. Azzal a kis különbséggel, hogy itt alapértelmezésben nincsenek kinyitva a panelek.

Ha a chatet rendszeresen használod a mobilon, akkor ki kell tenned, a kezdőképernyőre egy ikont, ahonnan megnyithatod. Ez rendszerint a böngésző menüjéből indítható. Ha nyitott állapotban van a böngésződ, és meg van nyitva a chat, akkor mindig meg fogod kapni az üzeneteket.

Ha van olyan kérdésed, amire még nincs válasz, akkor küld el nekünk a kapcsolati oldalon, és amint lehet megadjuk a választ a kérdésedre.