Borbíró Klára – Gyere haza tegnap!

Borbíró Klára - Gyere haza tegnap! - Írók és Olvasók

Borbíró Klára – Gyere haza tegnap!

Képzeld el, hogy matekzseni vagy!
Na jó, csak a játék kedvéért egy percre. És mivel te ki tudsz számolni valamit, amit senki más a földön, hozzáférést kapsz AZ IDŐGÉPhez.

Mire használnád?

A Gyere haza tegnap! című regény központi témája az időutazás, és az azzal generált problémák. Ha hasonlítanom kellene ismert történetekhez, én az Ötödik elem, az Időutazó felesége és a Nemzet aranya kombójával tudnám leírni.
A főszereplői tudósok, akik a mindennapi életükben mégiscsak olyanok, akárcsak te vagy én.

Iván, a félelmet nem ismerő, zseniális fizikus új elmélettel áll elő, melynek segítségével végre lehetővé válik a múltba való utazás. Időt, pénzt és energiát nem sajnálva építi csapatával az időgépet, mégis zsákutcába jut. A segítség váratlan helyről érkezik, ami fenekestül forgatja fel Iván magánéletét is. Egyetlen ember van, aki képes túllendíteni a programot a holtponton, Dengi Blanka, a kötekedő fiatal matematikus.

Blanka családja mindig is furcsa volt, és amikor a fiatal nő elveszíti az édesapját, akit a világon a legjobban szeretett, értelmetlenné válik minden. Iván ajánlata, hogy dolgozzon vele az időgépen, új reményt ébreszt benne. Elvégre nincs olyan matematikai probléma, amivel meg ne birkózna, és emiatt Iván társigazgatóvá teszi őt.

Gondolj bele! Egy időgép!

Blanka szemrevaló nő, minden ujjára akadna férfi, de neki az elérhetetlen kell. Türelmesen várja, hogy Iván túljusson a halott felesége iránt érzett gyászán, mégis egyre nő kettejük között a feszültség. Senki, még Blanka sem sejti, hogy a férfit lélekölő titok tartja távol tőle.
Amikor a dolgok kezdenek a helyükre kerülni, megjelenik a Font Kartell, benyújtja igényét az időgépre, és nem riad vissza semmitől, hogy megszerezze azt.

Mi ez a felhajtás az program körül?

A Bizottság, ami megbízta Ivánt a technológia kifejlesztésével, az emberi életet igyekszik megóvni az idősíkok manipulálásával, ellenben a Font Kartell saját, jóval önzőbb terveket szövöget. Az időgép segítségével akar a világpiac urává válni, és a gyilkosságtól sem riad vissza, hogy megszerezze a technológiát.
Hogy elterelje a Font figyelmét egy pillanatról, amikor a működő programhoz könnyűszerrel hozzájuthatna, Iván és Blanka az Atlanti óceánra csalja a bűnbanda embereit, és bújócska-fogócskába kezd velük. A két kutató egy lakatlan szigeten reked… t

Szólj hozzá te is, mondd el a véleményed, vagy csak olvasd el, hogy mások mit írtak.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük