Duncan Shelley: Az elme gyilkosai

Duncan Shelley: Az elme gyilkosai - Írók és Olvasók

Az elme gyilkosai

Az elme gyilkosai trilógia, már jó néhány éve jelent meg először. Akkoriban nagy port kavart a regény, hisz ha jól tudom, akkor nem volt kiadó, aki megjelentette volna. A terjesztés kézről kézre járt, és csak egy ismerős által lehetett megvásárolni. Én is megvettem, és elolvastam. Hátborzongató a hasonlóság a valósághoz, de mondhatom azt is, hogy ez a regény a valóságról szól, csak a nevek és a helyszínek különböznek a realitástól.

Dr. Julius Andan, az Amerikai Pszichiátriai Társaság elnöke néhány ritka műkincsért cserébe védelmet kér Joshi Masadától, a japán nagytőkéstől: fél évre szeretne eltűnni a világ elől, amíg felkészül egy összeesküvés leleplezésére, melyben huszonöt éve vesz részt. Masada elitegysége, a Kunoichi Klán elrejti Andant.

Kezdetben csupán Washington DC rendőrsége keresi az eltűnt férfit, majd bekapcsolódik az FBI, a CIA, gyakorlatilag a teljes hírszerző világ. Egyetlen nyomot sem találnak, mintha elnyelte volna a Föld. Néhány nap után a kutatásból embervadászat lesz: a maffiaszervezetek vérdíjat tűznek Andan fejére, az FBI körözési listájának első helyére ugrik, a politika megvetően nyilatkozik róla, elítélik az egyházak, a média éjjel-nappal sosem létezett bűneit szajkózza. A világ valamennyi országában elsőszámú közellenségként kezelik.

Andan mindeközben a Kunoichi Klán védelmében a könyvén dolgozik. Arról ír, hogyan uralkodik a világ felett néhány ember, akiket negyed évszázadon át hűen szolgált. Felvázolja a Rendszert, a módszereket, a hierarchiát, a legnagyobb titkokat, és megnevezi a felelősöket.

A regényben összemosódik a valóság és a fantázia.

Egyetlen érdekcsoport hogyan uralkodhatna a világ felett? A válasz: nem kell mindent kontroll alatt tartani, csupán egy-két apró, ám kulcsfontosságú területet.

Az elmúlt években már nagyon sokszor elolvastam. A történet lebilincselő, izgalmakban és fordulatokban gazdag, és letehetetlen. Ha valaki még nem olvasta, ám gondolkodik rajta, azt javaslom hogy ne halogasd. A könyv elolvasása után, az olvasott tartalomban lévő információk, hozzásegítenek téged is, hogy reálisan lásd a világot.

Mint említettem, húsz éve nem volt egy kiadó sem, aki mellé állt volna, mára azonban ez megváltozott. A siker, a népszerűség felkeltette a kiadók érdeklődését is, így mára már minden könyvesboltban megvásárolható.

Ha szeretnéd elolvasni, akkor itt vedd meg: Brooks Kiadó

Szólj hozzá te is, mondd el a véleményed, vagy csak olvasd el, hogy mások mit írtak.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük