Mike Smith – Savage a magánkopó

Savage a magánkopó - Írók és Olvasók

Savage a magánkopó

A stílusfüggetlennek tekinthető, de összességében leginkább bűnügyi jellegű történet főhőse Malcolm Savage, a negyvenöt éves, szabadszájú és nagypofájú magánnyomozó, aki arcán kétnapos borostával ül az irodájában, kezében egy pohár itallal.

A történet ott kezdődik, amikor Savage irodájában megjelenik egy nő, Stella. A nő, a megjelenésével már eleve nyomot hagy a magánkopóban, ám akkor elvállalja az ügyet, akkor még nem is sejti, hogy a napnak talán sose lesz vége. Ezzel kezdetét veszi egy őrült rohanás abból a célból, hogy a Stella French nevű megbízó édesapját kiszabadítsák az emberrablók kezei közül.

A történetben Stella, az apját akarja kimenteni, egy gátlástalan bűnöző karmai közül, mihez minden eszközt bevetnek, hogy az akció sikeresen véget érjen. Mindeközben van néhány csavar is, amit nem részleteznék, ám annyit tudni kell, hogy a főhős, Savage nem ijed meg a saját árnyékától sem.

Savage egy nem hétköznapi figura, stílusa, habitusa, leginkább az ötvenes évek Amerikáját idézi, amiben talán, vagy nem véletlenül, Ford Fairlane ihlette a főhős karakterét. A hiányosságait, megfelelő mennyiségű önbizalommal egészíti ki, ami egy meglehetősen jó recept a sikeres akciók sikeres végrehajtásához.

A könyvet mindenkinek ajánlom, aki szereti a pergő krimiket, vagy inkább nevezném akciókönynek, (akciófilm alapján) A történet végig cselekményes, és nem mellékesen tele van tűzdelve humorral, és némi utalással, ami érzékelteti a regény műfaji behatárolását.

Az események pörögnek, a fegyverek dörögnek, a főhősök rohannak, Savage folyamatosan osztja az észt, mindeközben pedig szól a zene, és az esetenként szókimondó és korhatáros szöveggel megírt történet végén talán mindenre fény derül. Vagy mégsem? A Történetben nem mindenki az, akinek látszik, ám ez a végéig nem derül ki. Akkor viszont átértékelődnek a szerepek, és az erőviszonyok, ami hozzásegíti a jókat, hogy győzedelmeskedjenek a rosszak felett.

A könyv magánkiadásban készült, könyvesboltok nem forgalmazzák. Ha szeretnél hozzájutni egy példányhoz, akkor az alábbi elérhetőségen próbálkozz.

Megrendelhető az alábbi linken: my-book.hu vagy közvetlenül a szerzőtől, amihez semmi másra nincs szükség, mint egy üzenetre, a colonelsmith72@gmail.com e-mail címre.

Szólj hozzá te is, mondd el a véleményed, vagy csak olvasd el, hogy mások mit írtak.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük