A közösségünk és a google

A közösségünk és a google - Írók és Olvasók

A közösségünk és a google

Tegnap éjjel egy tagunk feltett a blogba egy novellát. Ez a novella nagyjából 1600 szó, és egy olyan történetet ír le, ami bármelyikünkkel megtörténhet. De most nem erről akarok írni.

Az Írók és Olvasók közösség tartalmi részei, rá vannak hangolva a google rendszereire, ami lehetővé teszi, hogy a google az oldalakat indexelje, és így az felkerül a netre. Ez persze ennél egy kicsit bonyolultabban működik, de a lényege ez. A google valamilyen rendszerességgel kiolvassa azokat a fájlokat, amik neki lettek elkészítve, mint például az oldaltérkép (sitemap). Ebben minden olyan oldal leírása benne van, ami a weboldalon megjelenik, köztök a blog szekcióba felkerülő írások. (profiloldalak, posztok, bejegyzések, stb.) Amikor a google ezt a fájlt kiolvassa, akkor az abban szereplő oldalakról csinál egy indexet, ami tartalmazza az oldal lényeges paramétereit. Itt hozzáteszem, hogy egy poszt vagy bármilyen bejegyzés önmagában még nem elég, azt úgy kell felépíteni, hogy a google is értékelni tudja, aminek vannak pontosan meghatározott szabályai.

Az éjszaka is ez történt. A novella felkerült az oldalra, egy admin azt beállította úgy, hogy az a google számára megfelelő legyen. Ez az időzítés szerencsésnek mondható, hiszen már reggel benne is volt a google indexében. Ettől kezdve, ha a keresésben megjelenik ennek a bejegyzésnek valamelyik paramétere, (cím, metaleítás, kulcsszó, stb.) akkor a közzétett bejegyzés megjelenik a releváns találatok között. Minél több ilyen találat van, minél többen látogatják meg az oldalt, ezek re a keresési találatokra kattintva, annál jobb helyen lesz a google megjelenései között.

Ez része a SEO (Search Engine Optimization) beállításoknak, aminek a jelentése, Keresőmotor optimalizálás. Persze ennél többről van szó, de a mi esetünkben elég ha ennyit tudtok erről.

A közösségünk és a google - Írók és Olvasók

Ezért fontos, hogy minél több link jelenjen meg a keresésben, és ezekre legyen minél több találat. Ez fogja a weboldalt előre mozgatni, amitől egyre többen találnak ránk, és egyre nagyobb lesz a forgalom. Ez csak a technikai része a dolognak. Ha megnövekedik a találatok száma, és egyre több látogató van az oldalon, akkor az azt jelenti, hogy egyre több olvasót érünk el. A tartalmak sokszínűsége ezt csak még tovább fokozza. Ezt a jelenséget Ti is tudjátok fokozni, amihez nem kell más, mint a saját oldaladon, a facebookon, más közösségekben elhelyezni egy (vagy több) olyan linket, ami ide vezet hozzánk, és ami erősíti a helyzetünket.

A saját oldaladra elhelyezhető linkek, és bannerek elkészítése után, azok meg fognak jelenni az oldalon, amit könnyedén bárki kimásolva, be tud illeszteni a saját oldalába. (ez még csak egy példa.)

Írók és Olvasók Közössége

Egy másik módja annak, hogy gyarapodjunk, ha meghívtok barátokat, ismerősöket, vagy írókat. Lehet hogy még sokan nem tudnak rólunk. A meghívás önmagában csak egy gesztus, ám technikai értelemben, ismét egy lépés előre, ugyanis a google (mivel a legtöbben a gmail szolgáltatást használjuk) ezeket a meghívásokat is látja, benn az emailcímmel, és az oldal hivatkozásával.

Ha mindannyian pozitívan álltok hozzá a közösség működéséhez, akkor garantálom, hogy nagyon hamar, és nagyon magas szintre fogunk eljutni, ami által vezető pozícióba kerülhetünk.

Sok sikert mindenkinek.

Szólj hozzá te is, mondd el a véleményed, vagy csak olvasd el, hogy mások mit írtak.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük