Beszéljünk a lényeges dolgokról

Beszéljünk a lényeges dolgokról - Írók és Olvasók

Beszéljünk a lényeges dolgokról

Beszéljünk az Írók Olvasók közösségről. Már többször megkérdezték tőlem, hogy vajon miért jobb az Írók Olvasók közösség, mint mondjuk a facebook. Eddig mindig azt válaszoltan, hogy nem jobb, csak más. Nos, ez a nézőpontom most megváltozott. Jobb, mint a facebook, és azt is elárulom, hogy miért.
A facebook tömve van mindenféle algoritmussal, amik azt szabályozzák, hogy te mit láss. Ezt persze nem mindenki érzékeli, hisz ami neked nem jelenik meg, arról nincs is tudomásod. Ma is alig volt értesítésem a fészen, ezért benézte ide is meg oda is, és lám, volt új bejegyzés, csak épp én nem tudtam róla, mert nem kaptam erről értesítést. Az Írók Olvasók közösségben ilyen nincs, mert amit kiposztolsz, amit közzéteszel, az ott van, és aki feliratkozott rád, az látni is fogja. És még ennél is több, hiszen a mi közösségünk a google jóvoltából mindenhol megjelenik, és aki fogékony a téma iránt, az meg is fogja találni.

Más

Egy író számára a legfontosabb tényező, az olvasók, és azok száma. A lakosság számához képes, csak egy elenyésző hányada az, aki rendszeresen olvas, akinek igénye van a szellemi táplálékra, és akinek van anyagi háttere ahhoz, hogy megvegye azt a könyvet, amit épp el akar olvasni. Ezek az emberek, egy fokkal magasabb mentális állapotban vannak, mint az átlag, és ezen felül az intellektusuk is fejlettebb. Azok, akik a kultúra iránt fogékonyabbak, általában azok, akik iskolázottabbak, és mint ilyen ezek az emberek, kevésbé használják a facebook közösséget.
Az olvasókat eléréséhez a legjobb út, ha megteremtjük a közvetlen kapcsolatot, és lehetőséget adunk az olvasni vágyóknak, hogy megismerjék a mai hazai kortást írókat. Ennek az egyik legjobb eszköze, egy olyan közösség, ami utat nyit az Írók és Olvasók között, ami lehetőséget ad mindkét oldalnak, hogy elérjék a céljukat, vagyis az írók utat találnak az olvasóhoz, az olvasók pedig közvetlen kapcsolatba kerülhetnek a kedvenc írójukkal.

Ez a törekvés minden író számára kívánatos, és így szeretném, ha mások is részt vennének a közösség építésében, és népszerűsítésében.

 

Szólj hozzá te is, mondd el a véleményed, vagy csak olvasd el, hogy mások mit írtak.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük