A Hold hősei – A vörös kereszt rejtélye

A Hold hősei - A vörös kereszt rejtélye - Írók és Olvasók

A Hold hősei – A vörös kereszt rejtélye

Legyél részese egy izgalmas nyomozásnak és eredj egy megrendítő, igaz történet nyomába!

Száz év múlva egy holdvárosban különös események történnek. A fiatal srác, Ben, vakációra érkezik a Holdra, de alig teszi be a lábát Szeléné holdvárosba, máris egy kibogozhatatlannak tűnő rejtély szakad a nyakába. Szerencsére Ben új barátokra lel, akikkel közösen erednek a titkok nyomába. Amire bukkannak, az minden képzeletüket felülmúlja.

A regény különlegessége, hogy a hajmeresztő kalandok mellett bevezeti az olvasót a humanitárius eszme alapeveibe és megszületésének történetébe. A kötetet a Vöröskereszt adta ki, megvásárlásával humanitárius célokat támogatsz.

A kijelzőkön felvillant az indulást jelző figyelmeztetés. Zamira néni izgatottan fészkelődött. Verejtékező homlokát próbálta törölgetni egy lila kendővel, de a biztonsági övek szorításában sehogyan sem érte el arca egészét. Egy idő után feladta a próbálkozást és csendben beletörődve figyelte a visszaszámlálást. Ben egy kis remegést érzett a gyomrában, ezért úgy döntött, a beszélgetés folytatásával próbálja meg oldani mindkettőjük feszültségét. Rokonszenvesnek találta Zamira nénit.

Olvass bele: https://drive.google.com/file/d/1508Vg5Yr7-70JEAAPTLqcbl1I3NtUP0k/view?usp=sharing

Kiadó: Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete
Kiadás éve: 2022
Oldalszám: 198 oldal
Borító: (kartonált) puhafedeles
Ára: 3690,- Ft/db

Részlet a könyvből: 

Közben a Lunavator járat elindult. A Delta Gateway űrállomásra telepített első forgatókar felgyorsította és a kellő irányban pályára állítva elengedte az űrkabint. Az utasok az indulásból csak annyit érzékeltek, hogy az űrállomás gravitációs teréről leválva bekapcsolódott a kabin saját dinamikus gravitációs mezője, amely igyekezett ellensúlyozni a gyorsulás hatásait. Ez néhány utasnál okozott egy kis émelygést. A forgatómanőverek idejére az ablakok automatikusan elsötétültek, hogy a kavargó égitestek látványa ne okozzon senkinél rosszullétet.
Néhány perccel később az ablakok kivilágosodtak, és Ben megcsodálta a szikrázó csillagokkal telehintett világűr fenséges látványát. Kioldódtak a biztonsági hevederek. Zamira néni végre alaposan megdörzsölhette arcát a törlőkendőjével.
Pályára álltak a Hold irányába, az utazás leghosszabb és legunalmasabb szakasza következett. Ben elhatározta, hogy megvacsorázik. Mindig kínosan ügyelt a higiéniára, ezért elindult a mosdóba, hogy étkezés előtt kezet mosson. Nem akart esélyt adni a vírusoknak és bacilusoknak.

Szólj hozzá te is, mondd el a véleményed, vagy csak olvasd el, hogy mások mit írtak.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük