Gondolataim a közösségről

Gondolataim a közösségről - Írók és Olvasók

Gondolataim a közösségről

Egy írónak nem arra van szüksége, (elsősorban) hogy egymást fényezzük, vagy hogy egymás műveit firtassuk. Ez amúgy is átlátszó lehet az olvasóknak, inkább hagyjuk. Persze az is jó, ha egymás műveit megosztva tudunk másoknak olvasókat szerezni. Ez egy oda-vissza működő dolog,

Egy írónak elsősorban olvasókra van szüksége, arra, hogy a könyvét elolvassák, és arra is, hogy az olvasónak jó élménye legyen egy könyv olvasása közben, és még utána is.

Az új, Írók és Olvasók közössége pont ezt célozza meg. Az olvasók folyamatosan keresik a lehetőséget arra, hogy találjanak egy (vagy akár több) olyan olvasnivalót, ami számukra a legjobb szórakozást nyújtja. Itt napi szinten kerülnek fel olyan művek, könyvajánlók, novellák, ami az olvasók számára élményt jelent.
Az itt megjelent írások sokszáz olvasás után, bizonyítja, hogy a facebokkal szemben, ez egy sokkal erőteljesebb platform. Számomra a facebook csak egy kötelező felület, mert elvárt, hogy mindenkinek legyen facebook oldala.

Az Írók és Olvasók közössége már bizonyított. Még csak két hónapja működik, de az írásaimat, amiket ott közzétettem, többen olvasták, mint más platformokon összesen. Erre talán még jobb példa, Zora Blade novellája, amit Halloween alkalmából írt, és tett közzé. Alig 20 óra alatt ötszáznál is többen olvasták el.

Persze még mindig vannak sokan, akik nem nyitnak az újdonság irányába, hisz miért tennék, ha van saját facebook oldala. A válasz erre csak annyi, hogy a facebook nem azért van, nem arra van kihegyezve, hogy neked jó legyen. Persze lehet neked is jó, ha fizetsz azért, hogy a posztjaid tömegeket érjenek el. Ha organikusan is elérhető lennél, akkor nem lenne értelme a fizetős opciónak. Nagyjából ennyi.

Ezzel szemben a google csak a technikai paraméterek alapján sorolja előre, vagy hátra az adott megjelenést. Ha neked ez rendben van, akkor sikeres leszel, ha nem, akkor nem.

Mindezekkel csak arra akarok rávilágítani, hogy legyél nyitott. ha nem is hiszel abban, hogy valami lehet jobb, mint a nagy kék bálvány, legalább tegyél egy próbát, mert ez meg fog téged is győzni arról, lehet másképp is csinálni.

 

Szólj hozzá te is, mondd el a véleményed, vagy csak olvasd el, hogy mások mit írtak.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  1. Nagyon jó dolognak tartom ezt a közösséget, hiszen itt írók és olvasók egymásra találhatnak, megismerhetik egymást. Nekem eddig egy könyvem jelent meg, és amint többen talán tudják, teljesen magánkiadásban. Nem köteleződtem el egyetlen nagy, vagy éppen kevésbé nagy kiadóhoz sem, mert azzal, hogy önerőből adtam ki a regényemet, egy régi álmomat teljesítettem be. Mivel a terjesztést is magam intézem, kicsit lassan haladok, mert azoknak a megrendelőknek, akiket személyesen ismerek, magam szeretném átadni a könyv egy példányát. Így viszont lassan haladok, mert munka mellett ez nem egyszerű challenge. Egyébként azért is tartom fontosnak a találkozásokat az olvasókkal, mert akkor valóban kaphatok visszajelzést arról, hogy mit gondolnak az írói munkásságomról, stílusomról – már ha van olyanom… 🙂 -, és talán olyan építő jellegű kritikával is szembesülhetek, amiből merítve még jobb író is lehetek. Azt persze gyorsan hozzá kell tennem, hogy közel az ötvenhez nagy valószínűséggel már nehezen tudok változtatni magamon, de egy próbát megér. És a tudat, hogy nem volt hiábavaló egy csomó papír elhasználása annak érdekében, hogy legyen egy könyvem, mégis egy klassz dolog.

  2. Köszönöm szépen a külön említést, én is meglepődtem, hogy mennyien nézték meg (ha nem is olvasták el). Bár megmondom őszintén, hogy ha írói részről nézem: jó jó, hogy olvasnak, de én inkább választanám azt, hogy véleményt írjanak, minthogy több ezer megtekintés legyen egy-egy írásomon. Sokszor dobálózunk számokkal, de mélyebben, nem mindig nézünk bele, mert az írónak nem mindig az a legjobb, ha olvasott (persze ez, se nem általánosítás, se nem mások gondolata, ez mind csak az ÉN véleményem). Ha az olvasó néha visszajelezne annak szerintem sokkal jobban örülnének az írók, hisz tudják, hogy egy embernek, már biztosan tetszett, a számoktól függetlenül. 🙂 de lehet csak én látom így. 😀

    1. Egyelőre elégedj meg azzal, hogy olvasnak. Majd ha több rajongód lesz, akkor közülük lesznek olyanok is, akik kommentelnek és véleményt formálnak. Pillanatnyilag az írás, a hozzászólás olyan dolog, ami az olvasónak nem fontos, ezért nem is tesz bele erőfeszítést, könnyebb tovább kattintani. Idővel ez talán majd megváltozik.